výlet do Chlumce nad Cidlinou

13.06.2019 15:13

Výlet

V úterý 11. června vyrazila 5.A na dvoudenní výlet do Chlumce nad Cidlinou.

Hned po příjezdu vlakem do města jsme vyrazili na zámek Karlova Koruna.  Teplota se už v 10 hodin dopoledne šplhala ke 30°a všem bylo děsné horko. V zámku byl příjemný chládek. Paní průvodkyně nás seznámila s historií a zajímavostmi zámku i s historií a pikantními povídačkami o šlechtickém rodu hrabat Kinských, kteří zámek vlastní a dokonce zde stále žijí. Po prohlídce jsme si naplnili bříška výborným řízkem s bramborem v improvizované restauraci přímo na nádvoří zámku.

Po výborném obědě jsme pod dozorem lesníka vyrazili poznávat místní floru a faunu do okolního lesoparku. Děti se učili poznávat stromy podle tvaru listů a mohli tak na vlastní oči spatřit třeba babyku nebo jilm. Šťastnou náhodou jsme na jednom ze stromů našli i vzácného roháče.

Po procházce lesoparkem jsme se s celým areálem rozloučili a vyrazili do kempu, kde nás čekalo ubytování v chatkách a především studený osvěžující bazén se skluzavkou. Vzhledem k přetrvávajícímu horku jsme u bazénu vydrželi až do večera. K večeři si někteří opekli špekáčky, jiní si zvolili jen obložené rohlíky.

Ve středu ráno jsme posnídali, uklidili chatky a už v 8:15 jsme se vydali na pěší cestu do Fajnparku. Cestou se hrála hra Kolíček, kterou nakonec prohrála třídní učitelka a musela plnit úkol zadaný třídou – skočit „beko“ neboli backflip. Úkolu se nevyhla a „beko“ na bungee trampolíně úspěšně zvládla.

Ve Fajnparku bylo úžasně, ale vedro. Společně jsme si užili trampolíny, safari i ufo autíčka, 5D kino, Bosostezku, skluzavku Kiliminjaro a někteří šli i do Zvířátkova. K osvěžení jsme rádi využívali rozprašovače v podobě květin nebo místní Brouzdálko. V Jedlíkově jsme si kupovali studené osvěžující nápoje a ledovou tříšť. Domů jsme odjížděli příjemně unavení a spokojení.

Třída byla skvělá, ukázněná a všichni účastníci mají obrovskou pochvalu za hladký a bezproblémový průběh celé akce.

K. Minarčíková a I. Mesnerová

 

 

fotogalerie zde: photos.app.goo.gl/yRAyzwvkyPFktXLJ7